Kultura

TURSKI INSTITUT YUNUS EMRE I RTVNP ZVANIČNO PARTNERI

Direktor Instituta Yunus Emre, Fahri Akdoan  sa saradnicima,  tokom višednevne posjete institucijama u  Novom Pazaru, zvaničnoje   obišao   i Radio-televiziju Novi Pazar.  Sa menadzmentom ove medijske kuće, dogovoreni su novi zajdnički projekti i definisane stavke protokola o saradnji.  Predstavnici  instituta, tokom razgovora sa dirktom RTVNP, Denisom Mavrićem,  istakli su da je radio-televizija Novi Pazar, programski i tehniči već duži period lider u zemlji, te da će buduća  saradnja biti realizovana na obostrano zadovoljstvo.

Televizija Novi Pazar, tv signal distribuira za područje kompletnog Balkana i dijela Turske, programski prati sve važne dogadjaje u svijetu, a posebno se bavi temama koje su od značaja za sandzačku dijasporu. Kako u Turskoj živi preko 6 miliona sandžačkih Bošnjaka, saradnja sa Institutom Junus Emre donijeće i nove programske sadrzaje.

Podsećamo, posredstvom Instituta Yunus Emre i ambasade Republike Turske u Beogradu, Radio-televizija Novi Pazar obogatila je svoj filmski program, a najvljene su nove turske serije, te emisije dokumentarnog i edukativnog programa.

 

Podeli