Sport

Trka kroz Srbiju: Haring pobednik, Kolašinac 33. u generalnom plasmanu

Novopazarski biciklista iz regionalne ekipe Miks Beograd Admir Kolašinac zauzeo je 33. mesto u generalnom plasmanu na 60. međunarodnoj Trci kroz Srbiju, čiji je pobednik član slovačkog tima Dukla Banska Bistrica Martin Haring.

Poslednju, 200 kilometara dugu treću etapu od Zrenjanina do Novog Sada dobio je reprezentativac Srbije Dušan Rajović vremenom od dva sata, dva minuta i 48 sekundi, koje su ostvarila 44 vozača, a među njima i Kolašinac na 32. mestu.

Šampion iz Slovačke Haring prešao je tri etape na 60. Trci kroz Srbiju za devet časova, 38 minuta i 36 sekundi, što je za tri sekunde brže od Španca Haimea Kastrilja iz Kern Farme na drugom mestu, a za 1,28 minuta bolje od trećeplasiranog Emanuela Pjaskovija iz poljske Mazovije.

Prvi vozač selekcije Srbije Rajović zauzeo je četvrto mesto u konačnom poretku sa 1,30 minuta zaostatka za Haringom, dok je kašnjenje Kolašinca na 33. poziciji iznosilo 17,10 minuta.

Osamnaestogodišnjem biciklisti iz Novog Pazara pripalo je i osmo mesto u konkurenciji mladih vozača, a njegov krajnji rezultat bio je za 4,09 minuta slabiji od ostvarenja Španca Rođera Adrije iz Kern Farme, koji je trujumfovao u toj konkurenciji.

Najbolji brdski vozač na 60. Trci kroz Srbiju je Poljak Jakup Kačmarek iz Mazovije, dok je među sprinterima prednjačio Slovak Juraj Belan, još jedan biciklista tima Dukla Banska Bistrica.

Prvo mesto u ekipnoj konkurenciji osvojila je Mazovija, a na šestoj i devetoj poziciji našli su se su Srbija i Miks Beograd.

Ovogodišnju Trku kroz Srbiju, koja je u zvaničnom kalendaru Međunarodne biciklističke federacije s kategorijom 2.2, završilo je 67 biciklista iz 14 ekipa.

M. Minić

 

Podeli