Categories: DruštvoVesti

TAČNO U 15 ČASOVA: Krizni štab danas donosi nove odluke – hoće li biti popuštanja mera u Srbiji?

Odluka o tome kada bi trebalo da počnu sa radom pozorišta i bioskopi trebalo bi da bude doneta danas na sastanku članova kriznog štaba.

Kako je najavila na konferenciji za medije u sredu doktorka Darija Kisić Tepavčević, ukoliko se ovakav silazni trend nastavi i narednih dana, vrlo skoro nas očekuje i popuštanje mera, a prva “na udaru” biće kultura.

– Upravo je u toku sastanak kada je u pitanju rešavanje datuma početka kulturnih događaja – kazala je u sredu dr Kisić Tepavčević.

Kultura zaslužuje prioritet, smatra dr Predrag Kon.

– Zbog toga sam za što je moguće veće kočenje brzog otvaranja i popuštanja, međutim, neke stvari kao kultura apsolutno zaslužuju prioritet – kazao je tada dr Predrag Kon. – Sada se održavamo oko 100, 200 novozaraženih, a popuštanje mera treba da se desi tek kada padnemo ispod 100. To je moja tvrda preporuka – istakao je dr Kon.

U sredu se inače o tome raspravljalo na sastanku koji se održavao u vreme konferencije za medije kriznog štaba.

Vlada Srbije, u saradnji sa Institutom za javno zdravlje “Batut” i predstavnicima kulturnih radnika i institucija, predložila je mere zdravstvene zaštite i preporuke za organizovanje rada ustanova kulture koje će izneti Kriznom štabu za suzbijanje korona virusa na razmatranje, kako bi se u što kraćem periodu donela najbolja i najodgovornija odluka o načinima rada tih ustanova, preneo je Blic.

To je izjavila premijerka Ana Brnabić na sastanku sa predstavnicima pozorišta, bioskopa i manifestacija, na kojem su razmotrene predložene mere zdravstvene zaštite i preporuke za bezbedno organizovanje rada institucija koje se bave kulturnom delatnošću.

Brnabić je istakla da institucije kulture i kulturni poslenici trpe ozbiljne posledice tokom epidemije i da je od velike važnosti da one počnu sa radom, uz redovno i pažljivo poštovanje mera bezbednosti i praćenje epidemiološke situacije.

 

Izvor: Novosti

Foto: Tanjug

 

Podeli

Alma Ademovic

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

12 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

19 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

19 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

19 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

20 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

20 hours ago