DruštvoKultura

Adem Mehmedović uspeo da se upiše na Berkli

Gostujući u emisiji Život grada mladi pijanista Adem Mehmedović kazao je da je uspeo da prikupi novčana sredsta kako bi se upisao na Berkli. Zahvalan je najpre roditeljima ali i svima koji su mu pomogli u ostvarivanju cilja, kazao je on.

Berkli je najveći univerzitet na svetu kada je muzika u pitanju, kazao nam je mladi pijanista Adem Mehmedović gostujući u emisiji Život grada.

„To je centar muzičkog sveta i muzičke industrije. Tu se dešavaju koncerti, master clas. Dolaze najuspešniji muzičari iz celog sveta koji rade sa nama i gde se stvaraju poslovi sa najuspešnijim produkcijskim kućama u svetu. Jednostavno je kao Holivud što se tiče muzike“, kazao je Mehmedović.

Kako je rekao, zahvalan je svima koji su mu pružili podršku i finansijsku pomoć bez koje ne bi uspeo da se upiše na ovaj univerzitet.

„Našli su se tu dobri ljudi koji su me podržali finansijski jer godina na Berkliju košta 50 hiljada dolara. Mnogi su mi pomogli među njima je grad Novi Pazar, Kulturni centar, BNV, kao i mnoge firme i pojedinci. Od nekih tek treba da se izvrše transakcije, to su sve moji prijatelji“, objasnio je Mehmedović.

Da bi ostvario ovakav uspeh i postigao sve do sada, zaslužni su njegovi roditelji ali i sati i sati vežbe, kazao je Mehmedović. Želja mu je, kako je rekao, da jednog dana stvori muziku koja će da objedini istok i zapad, klasiku i džez, sevdah i elektroniku.

A. Ademović

 

Podeli