ZZJZ: Bajramske posete uz mere opreza

Epidemiolo┼íka situacija u gradu se polako dovodi pod kontrolu, ali to nikako nije razlog da se gra─Ĺani opuste i zaborave da je virus i dalje prisutan, isti─Źu iz Zavoda za javno zdravlje. Oni apeluju na gra─Ĺane da iako odlu─Źe da posete svoje najmilije od Bajrama to u─Źine uz sve propisane mere za┼ítite.

Situacija u Novom Pazaru je nepovoljna i nestabilna, isti─Źu nadle┼żni, ali mo┼że se re─çi da postoje elementi stabilizacije. Sagledavaju─çi sve ─Źinjenice kada se uporede pozitivni na korona virus i broj testiranih, rezultat je znatno bolji nego u prethodnom periodu. Me─Ĺutim ovo nas ne treba ohrabriti da se opustimo u budu─çnosti ve─ç da budemo maksimalno obazrivi.

Za predstoje─çi Kurban bajram, a i u narednom periodu ina─Źe, treba dr┼żati distancu od 1,5 do 2 metra, koristiti maske, i dezinfekciona sredstva, savetuju nadle┼żni iz ZZJZ. Najve─ça opasnost mo┼że biti od masovnih okupljanja, naro─Źito u zarvorenim prostorijama bez kori┼í─çenja maski, pa se apeluje na gra─Ĺane da takve stvari izbegavaju.

M. J.

Podeli