COVID-19Vesti

Muhamed Sadović donira gorivo za 2 miliona dinara zdravstvenim ustanovama

Preduzetnik Muhamed Sadović, vlasnik lanca benzinskih pumpi “Sadović petrol” donirao je 2 miliona dinara, odnosno preko 17 hiljada eura u gorivu za ambulantna vozila koja se koriste za transport uglavnom pacijenata oboljelih od bolesti koju izaziva korona virus.

Vrijedna donacija u gorivu namjenjena je domovima zdravlja u Novom Pazaru, Sjenici, Tutinu i Raški. Od tog iznosa gorivo u vrijednosti od milion dinara namjenjeno je za ambulantna vozila novopazarskog Doma zdravlja. Preostalih milion dinara biće ravnomjerno raspoređeno na ambulantna vozila domova zdravlja u Tutinu, Sjenici i Raški.

“Od početka krize naša kompanija je uz svoj narod. Ovo radimo iz ubeđenja da smo zajedno u ovoj situaciji, ali i da je možemo prevazići ako svako od sebe bude dao makar minimum. Mi smo društveno odgovorna firma, na raspolaganju smo svom narodu u ovim teškim momentima, kao i u mnogim situacijama ranije prije korona virusa. Nadam se da će ova donacija u gorivu biti značajna za Novi Pazar, Tutin, Sjenicu i Rašku. Molim Boga da svi bolesni brzo ozdrave i budu sa svojim porodicama koje čekaju njihovo izliječenje i izlazak iz bolnice”, rekao je vlasnik pumpi “Sadović petrol” Muhamed Sadović.

Podsjetimo, tokom jučerašnjeg dana Muhamed Sadović je svim volonterima koji imaju vozila a koji volontiraju u regionalnoj Covid bolnici u Novom Pazaru donirao po 30 litara goriva, ukupno oko 500 litara goriva ubiznosu od oko 600 eura.

A. N.

 

 

 

 

Podeli