COVID-19DruštvoVesti

NOVE MERE ZA CELU SRBIJU Odluka Vlade danas ili sutra, evo šta bi moglo da bude obavezno, a šta zabranjeno

Zbog trenutne epidemiološke situacije u našoj zemlji razmišlja se o uvođenju novih mera, a odluku o tome Vlada Srbije će, nakon konsultacija sa Kriznim štabom za borbu protiv korone, doneti danas ili sutra.

To je juče najavila premijerka Srbije Ana Brnabić na pres konferenciji Kriznog štaba, koji se od juče ponovo redovno obraća javnosti u 15 časova, kao što je bilo u jeku epidemije korona virusa.

Obavezne maske i na otvorenom i zabrana organizovanih okupljanja

Premijerka je juče istakla da će Kriznom štabu predložiti obavezno nošenje maski na teritoriji cele zemlje, kako u zatvorenom tako i na otvorenom prostoru, a sve u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

Nisam još to predložila Kriznom štabu, o tome ću razgovarati sa strukom – rekla je ona na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Druga stvar koju će predložiti je zabrana organizovanih okupljanja, makar u naredne dve nedelje u svim lokalnim samoupravama.

U ovakvim vremenima nisu nam potrebne proslave, rođendani, da ne kažem najmanje protesti – kazala je Brnabićeva.

Kako je najavila, ili danas popodne ili sutra ujutru biće sazvan Krizni štab.

Premijerka je objasnila da se mere donose u odnosu na to šta je najbolje za građane i zdravstveni sistem.

Ne mislim da je dobro da se donose restriktivne mere iz marta i aprila, zato što mislim da je jako važno da usvojimo navike za dalju borbu protiv kovida. Važno je da naučimo da je ovo pojedinačna borba svih nas – rekla je Brnabićeva.

Podsećamo, Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva Srbije od zarazne bolesti COVID-19 od ponedeljka se ponovo svakodnevno obraća naciji.

 

Izvor: Blic

Foto: MILAN ILIC / RAS SRBIJA

Podeli