DruštvoKultura

Do sada 46 umetničkih dela za prodajnu izložbu „Umetnici za Sandžak“

Humanitarna akcija prikupljanja umetničkih dela koju je organizovala Galerija Multimedijalnog centra danas se završava. Za sada je prikupljeno 46 umetničkih radova koji će biti izloženi u sredu u prostorijama galerije, a zainteresovani će moći da umetnička dela pogledaju i kupe  online, putem internet.

Humanitarna akcija prikupljanja umetničkih dela koju su pokrenuli umetnici Multimedijalnog centra pre nedelju dana uspešno je završena. Veliki broj umetnika iz Kraljeva, Beograda, Negotina, Raške, Sjenice kao i Novog Pazara donirao je svoje slike kako bi pomogli bolnicama u Sandžaku.

“Trenutno imamo 46 umetničkih dela od 41. umetnika, što je zaista mimoišlo sva naša očekivanja. Umetnici su formirali cene a mi smo kao umetnički savet galerije odredili da to budu cene u rangu od 100 do 300 eura u dinarskoj protiv vrednosti.

Sva sredstva koja budu prikupljena će biti usmerena za kupovinu materijala za bolnice u Novom Pazaru i ostalim gradovima Sandžaka kao i Raškoj. Sve slike koje se ne budu prodale biće poklonjene tim bolnicama posle završene akcije”, objasnila je urednica likovnog programa Amra Hodžić Jejna.

Svi oni koji su zainteresovani da pogledaju i kupe umetnička dela moći će to da urade putem interneta na svim društvenim medijima kao i u galeriji Multimedijalnog centra,  od srede, gde će sva prikupljena dela biti izložena.

A. Ademović

Podeli