Pesma “Nikome se ne ponovilo” za 25. godišnjicu Srebrenice

Beogradski hor i orkestar “Horkestar” je rearanžirao i otpevao pesmu “Nikome se ne ponovilo”, antiratni apel pokojnog pevača Kemala Montena, u sklopu kampanje povodom 25. godišnjice od genocida u Srebrenici.

Inicijativa mladih za ljudska prava u Srbiji, Nezavisno društvo novinara Vojvodine i forumZFD – Srbija, povodom 25. godišnjice od genocida u Srebrenici, pokrenuli su trajnu kampanju “Nikome se ne ponovilo”, s ciljem da, kako navode, “Srebrenica postane univerzalni antiratni simbol”, prenosi Tanjug.

“Cilj nam je da skrenemo pažnju najšire javnosti i da gradimo trajni opomenik na najveći zločin na tlu Evrope nakon Drugog svetskog rata. Da se nikome ne bi ponovio, i da bi Srebrenica postala univerzalni antiratni simbol”, navodi se u saopštenju za javnost.

Na čelu kreativnog tima su autorka društveno angažovanih kampanja Nadežda Milenković i reditelj Nikola Ljuca.

“U godinama koje dolaze, naša kampanja neće prestati. U mesecima koji su pred nama raspisaćemo konkurs za kratke video radove na temu Srebrenice, sa akcentom na mladje autore. Najbolji radovi biće nagrađeni. Onoga momenta kada se svet vrati u normalu, organizovaćemo i festival dokumentarnog filma, kao još jedan deo opomenika koji ćemo uporno i bez odustajanja graditi”, piše u saopštenju.

Za početak, objavljena je pesma “Nikome se ne ponovilo” u aranžmanu i izvođenju Horkestra.

 

Izvor: nova.rs

 

Podeli