COVID-19DruštvoVesti

Tri inficirane bebe prebačene za BG, oglasio se otac devojčice sa infuzijom

Tri bebe i majke iz Novog Pazara, inficirane korona virusom, transportovane su na lečenje u Kliničko bolnički centar “Dragiša Mišović”, potvrdio je danas koordinator Opšte bolnice u ovom gradu Mirsad Đerlek.

On je demantovao pisanja pojedinih portala i na društvenim mrežama da su bebe i majke zarazili zdravstveni radnici.

“Svi radnici su testirani i niko ko je pozitivan ne radi. Majke i bebe su bile zaražene, zvali smo ministra zdravlja Zlatibora Lončara, obezbeđeno je mesto za njih u KBC ‘Dragiša Mišović’ i hitno su transportovane”, rekao je Đerlek.

Rukovodilac Dečje klinike u toj zdravstvenoj ustanovi Olivera Ostojić izjavila je danas da su deca koja su smeštena u toj bolnici dobro.

Ona je navela da je klinička slika koju razvijaju deca u ovom naletu ozbiljnija nego u prethodnom periodu, sličnija slici odraslih.

“Imaju upale pluća, karakterističan nalaz u krvnoj slici, temperaturu i malaksalost. To je češće kod starije dece”, rekla je Ostojić.

Prethodnih dana društvenim mrežama kružila je fotografija devojčice koja ispred Dečjeg odeljenja Opšte bolnice u Novom Pazaru prima infuziju. Njen otac Hanefija Krkušić izjavio je danas da je to učinjeno na njegovo insistiranje.

“Doktorka nam je dala uput za Kraljevo, a nije bilo uslova da joj se, dok čekamo ambulantno vozilo, infuzija uključi na odeljenju. Na moju odgovornost i insistiranje, sestra joj je infuziju uključila napolju, a ja sam otišao do kuće da uzmem stvari koje nam trebaju. Za 10-15 minuta smo krenuli za Kraljevo”, rekao je on.

On je pozvao istražne organe da utvrde ko je “zloupotrebio njegovo dete”, a nadležne u bolnici da doktorku i medicinsku sestru ne kazne.

Đerlek je naveo da će komisija u toku dana sačiniti izveštaj o postupanju zdravstvenih radnika u toj situaciji i da će, ukoliko budu utvrđeni propusti, oni biti najstrože kažnjeni.

Izovr N. Kočović

Podeli