DruštvoVesti

Hasanović: Protest politički instruisan

Komentarišući današnji prostest član Štaba za vanredne situacije u Novom Pazaru Nihat Hasanović je rekao da je on politički instruisan, te da nije ni vreme ni mesto da se situacija dodatno otežava, kako je rekao, neodgovornim ponašanjem i neodgovornim izjavama pojedinaca. Hasanović je pozvao građane na solidarnost i humanost u ovim, kako je kazao, teškim trenucima, ne samo za Novi Pazar već i za ceo svet.

‘’Stanje u Gradu se stabilizuje i zato je važno da dodatno ne ugrozimo naš zdravstveni sistem, niti neodgovornim izjavama niti neodgovornim ponašanjem. A videli smo danas i jedno i drugo od grupice političkih aktivista ispred Gradske uprave’’, izjavio je Hasanović. On je ocenio da takvo ponašanje nije briga za ljude, već ljude dovodi u opasnost.

‘’Svi oni koji su danas došli da glume neku svoju zabrinutost su do prije 20-tak dana govorili kako Corona ne postoji, to su izmislili Kinezi, Amerikanci, 5G mreža, Bil Gejts i svakojake teorije zavera. Preko noći su svi oni umislili da su lekari, broje respiratore i boce kiseonika. Još jednom podvlačim, takvo ponašanje dovodi ljude u opasnost! Našim lekarima i tehničarima ne treba, pored sve muke i ova vrsta političkog pritiska, njima treba podrška i njima treba odgovorno ponašanje svih nas’’, kazao je Hasanović.

On je apelovao na tu grupu ljudi da poštuju savete struke i ne rizikuju ničije zdravlje za račun, kako je naglasio, jednog čoveka koji se zaključao u svoju sobu sa kamerom.

‘’Čuli smo da deklamuju svoju apolitičnost, čuli smo ajete Kur’ana koje su nam citirali. Ja to neću raditi, neću koristiti vjeru da omalovažavam nikoga već ću ih samo podsetiti na još jedan princip Islama “olakšaj a ne otežaj” – zaključio je Hasanović.

S.Lj.

Podeli