DruštvoVesti

Stigla pomoć iz Turske, popodne u Novom Pazaru

Na beogradski aerodrom Nikola Tesla sleteo je avion iz Turske u kome se nalazi pomoć za Novi Pazar i Tutin. Ovo je drugi avion koji je Turska uputila u Srbiju sa medicinskom i zaštitnom opremom. Prvi put je to bilo u aprilu, a nakon toga su i dva šlepera pomoći stigla.

Amabasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgić rekao je na aerodromu da veruje da će Srbija prebroditi i ovaj period zahvaljujući merama Vlade Srbije.

“U borbi protiv pandemije nastavljamo da budemo uz Srbiju i uz Novi Pazar. Pomoć je rezultat saradsnje sa državnim i lokalnim vlastima. Zahvalio bih  se vlastima Srbije na bliskoj saradnji sa Turskom i poželeo svima zdravlje. U avionu je pomoć koja je poslata uz odobrenje predsednika Erdoana” – rekao je Bilgić.

Potpredsednik Vlade i ministar Rasim Ljajić zahvali ose turskoj vladi i narodu na svoj pomoći koju pružaju narodu Srbije.

” Velika količina pomoći je stigla za Novi Pazar i Tutin ali i Sjenicu. Pun avion sa medicinskom i zaštitnom opremom stigao je na beogradski aerodrom. Na ovaj način se pokazuju odlični odnosi dve države, dva predsednika. Ova virus ne bira, moramo da budemo ujedinjeni u borbi protiv virusa. Bez obzira na sve razlike moramo da saradjujemo svi” – rekao je Ljajić.

Oprema će tokom dana stići u Novi Pazar.

Podeli