DruštvoVesti

Đorđević u Novom Pazaru i Tutinu

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je Novi Pazar i Tutin, gde je poručio da resorno Ministarstvo pruža apsolutnu podršku i pomoć u borbi protiv virusa COVID -19.

Đorđević je ovom prilikom posetio Centar za socijalni rad i Domsko odeljenje za odrasle i starije u Novom Pazaru, kao i Dom za lica ometena u mentalnom razvoju u Tutinu, gde je razgovarao sa direktorima i zaposlenima o trenutnoj epidemiološkoj situaciji izazvanom korona virusom, preventivnim merama i planovima za naredni period.

“Preventivne mere koje su na snazi već četiri meseca dale su dobre rezultate, na svu sreću trenutno u ustanovama nema zaraženih korisnika, nadam se da će tako i ostati i da ćemo uspeti da ih sačuvamo od korona virusa. Ljudski životi i zdravlje su ono najdragocenije što imamo i moramo istrajati u ovoj borbi i sačuvati ih”, rekao je Đorđević.

Ministar je podsetio da će u Tutinu biti izgrađen novi Dom, isti kakav je obezbeđen i u Novom Pazaru, kako bi korisnici imali adekvatnije uslove za boravak.

 

“Iako se borimo protiv korona virusa i svima nam je veoma teško zbog toga, ne smemo da odustanemo od naših ciljeva, među kojima je i unapređenje uslova u kojima borave korisnici u ustanovama socijalne zaštite. Kao što sam i ranije rekao, politika predsednika Aleksandra Vučića jeste jednaka briga o svim građanima. Pomoć će dobiti svi oni kojima je ona potrebna, borićemo se i za unapređenje uslova rada, veće plate i penzije. Nećemo dozvoliti da šačica ljudi obriše ono što je ova Vlada uradila, a uradila je više nego sve prethodne u poslednjih 50 godina”, zaključio je Đorđević.

 

Izvor: Ministarstvo rada

Podeli