DruštvoVesti

Barem jedna dobra vest iz Novog Pazara: Korisnici domova nisu zaraženi

Novi Pazar jedno je od žarišta korona virusa u Srbiji, ali dobra vest je da nema zaraženih u Centru za socijalni rad, staračkom domu, kao ni u Domu za lica ometena u razvoju u Tutinu.

Ministar za rad i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je Novi Pazar i Tutin, gde je poručio da Ministarstvo na čijem je čelu pruža apsolutnu podršku i pomoć u borbi protiv virusa korona i dodao da korisnici ustanova socijalne zaštite koje je posetio nisu zaraženi.

Đorđević je posetio Centar za socijalni rad i Domsko odeljenje za odrasle i starije u Novom Pazaru, kao i Dom za lica ometena u mentalnom razvoju u Tutinu, gde je razgovarao sa direktorima i zaposlenima o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, preventivnim merama i planovima za naredni period.

“Preventivne mere koje su na snazi već četiri meseca dale su dobre rezultate, na svu sreću trenutno u ustanovama nema zaraženih korisnika, nadam se da će tako i ostati i da ćemo uspeti da ih sačuvamo od korona virusa”, rekao je Đorđević, a navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Ministar je podsetio da će u Tutinu biti izgrađen novi Dom, isti kakav je obezbeđen i u Novom Pazaru, kako bi korisnici imali adekvatnije uslove za boravak.

“Iako se borimo protiv korona virusa i svima nam je veoma teško zbog toga, ne smemo da odustanemo od naših ciljeva, među kojima je i unapređenje uslova u kojima borave korisnici u ustanovama socijalne zaštite”, naveo je Đorđević.

Kako je naveo, politika Aleksandra Vučića pomoći će svima kojima je potrebna, kao i borba za unapređenje uslova rada, veće plate i penzije.

“Nećemo dozvoliti da šačica ljudi obriše ono što je ova Vlada uradila, a uradila je više nego sve prethodne u poslednjih 50 godina”, zaključio je Đorđević.

Podeli