Društvo

Čistoća: Među zaposlenima oboleli – rad i dalje punim kapacitetom

Vanredna situacija u gradu donela je pojačan obim posla zaposlenima u Gradskoj čistoći. Prema rečima direktora ovog javnog preduzeća Emina Omerovića, rad službi na održavanju javne higijene za sada se organizuje punima kapacitetom, ali s obzirom da među zaposlenima ima obolelih od virusa covid 19, strahuje se od mogućeg širenja zaraze.

Epidemiološka situacija nalaže pojačanu higijenu u svakom smislu, pa se i poslovi na čišćenju javnih površina izvode punim kapacitetom. S obzirom da među zaposlenima ima pozitivnih na covid, direktor JKP Gradska čistoća Emin Omerović izražava nadu da neće biti noovoobolelih.

”Pojačani su kapaciteti na dezinfekciji medicinskih ustanova, redovni programi plus to. Ovoga puta nije kao prošlog, sada imamo obolelih u preduzeću, strahujemo da ne budemo imali novoobolele radnike, što bi bilo pogubno za grad, građane Novog Pazara i korisnike naših usluga. Nadam se da će ostat na ovom broju i da ćemo moći da u miru obavljamo naše delatnosti”, izjavio je direktor JKP ”Gradska čistoća” Emin Omerović.

Kada je u pitanju pranje i dezinfekcija, prioritet su zdravstvene ustanove. Pranje u krugu bolnice obavlja se dva puta dnevno.

”Više puta u toku dana mi dezinfikujemo i peremo krug bolnice, privremenu i covid bolnicu, dom za stare, domove zdravlja. Mi smo sada u letnjem periodu gde imamo naše programe koje moramo da ostvarimo na dnevnom, odnosno mesečnom nivou to bude milion i trista hiljada metara kvadratnih”, naglašava Omerović.

Osim najangažovanije Čistoće, redovni poslovi obavljaju se za sada i u drugim radnim jedinicama – kaže Omerović. Apeluje na građane da daju doprinos javnoj higijeni.

S.Lj.

Podeli