DruštvoVesti

Milisavljević: Ne širiti dezinformacije o broju umrlih u Novom Pazaru

Situacija u Novom Pazaru je stabilna i apelujem na sve da ne šire dezinformacije o broju umrlih povodom eskalacije infekcije Kovid-19, izjavio je večeras Slobodan Milisavljević, koordinator Ministarstva zdravlja za Kovid-19 pandemiju u Novom Pazaru.

-Na društvenim mrežama kruže razne dezinformacije, a ja jedino mogu odgovorno da kažem kao predstavnik Ministarstva zdravlja da zvanične informacije o broju umrlih svako može da nađe na sajtu KOVID19.rs. Sve ostalo su dezinformacije – rekao je Milisavljević Tanjugu.

On podseća da je po nalogu ministra zdravlja došao u Novi Pazar zbog eskalacije infekcije KOVID19, sa timom lekara u cilju prevazilaženja nastalog stanja.

– Zatekli smo haotično stanje i za tri dana smo uspeli u saradnji sa osobljem i rukovodstvom opšte bolnice Novi Pazar da uspostavimo sistem – kazao je Milisavljević.

Prema njegovim rečima, potpuno funkcionišu trijažna ambulanta i to 24 sata, ambulanta i odeljenje infektivne klinike zajedno sa intenzivnom negom.

-Apsolutno tvrdim da je opšta bolnica Novi Pazar spremna za predstojeće izazove u sklopu pandemije KOVID19 – kazao je Milisavljević.

On je još jednom apelovao na sve da se suzdrže od širenja dezinformacija koje kruže internetom o broju umrlih.

 

Izvor: Novosti

Foto: D. Milanović

Podeli