Categories: Društvo

Održavanje javne higijene punim kapacitetom

U skladu sa novouvedenim merama u vanrednoj situaciji, koja je juče proglašena u Novom Pazaru, sve radne jedinice Javnog komunalnog preduzeća ”Gradska čistoća” rade punim kapacitetom – rekao je za RTVNP tehnički direktor ovog preduzeća Dino Skenderović. On je kazao da se pojačano radi na pranju i dezinfekciji javnih površina, naročito u blizini zdravstvenih ustanova.

Vanredna sitacija i novouvedene mere povećale su obim posla zaposlenima u Javnom komunalnom preduzeću ”Gradska čistoća”. Pojačanim kapacitetom radi se sada na dnevnom čišćenju i odvoženju smeća, a uvodi se i svakodnevno pranje i dezinfekcija javnih površina.

”Što se tiče Javnog komunalnog preduzeća ”Gradska čistoća” sve radne jedinice su na terenu u punom kapacitetu, kako u vidu mehanizacije, tako i u vidu ljudstva. To se pre svega odnosi na službe odvoženja komunalnog otpada i dnevnog čišćenja, a od juče, s obzirom da je uvedena vanrenda situacija na teritoriji grada, počeli smo sa pojačanim pranjem ulica i dezinfekcijom ulica i javnih površina”, rekao je tehnički direktor JKP ”Gradska čistoća”, Dino Skenderović.

Režim rada u Čistoći je na nivou onog u vreme vanrednog stanja u zemlji.

”Sve je pod kontrolom, kao i za vreme vanrednog stanja kada su mere bile na snazi na teriotriji cele Srbije, tako je i sada. Posebnu pažnju obraćamo na čišćenje, pranje i dezinfekciju javnih površina i ulica, a prioriteti su Opšta bolnica i sve zdravstvene ustanove”, kazao je Skenderović.

S.Lj.

 

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

11 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

18 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

19 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

19 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

19 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

19 hours ago