PolitikaVesti

Održan završni skup SDA Sandžaka u Novom Pazaru

Na završnom skupu održanom u Novom Pazaru a kojem su prisustvovali članovi i simpatizeri te političke opcije iz cijelog Sandžaka, lista „SDA Sandžaka – dr. Sulejman Ugljanin“ predstavila je svoje kandidate za narodne poslanike i odbornike za skupštinu grada Novog Pazara kao i politički program i ciljeve.

Okupljenima na završnom skupu u Novom Pazaru najprije se obratio kandidat za narodnog poslanika Edib Kajević.

Kandidatkinja za narodnu poslanicu, Selma Kučević, pozvala je okupljene da na izborima glasaju, kako je rekla, za dostojanstvo i svoju sigurniju budućnost.

Okupljene je poselamio i kandidat SDA Sandžaka iz Sjenice, Mirsad Hodžić.

Predsjednica Asocijacije mladih SDA Sandžaka i kandidatkinja, Maida Baltić, okupljenima je rekla da je ta stranka riješena da obezbjedi sigurnost mladih i uključi ih u proces donošenja odluka.

Okupljenima se u ime organizacije žena SDA Sandžaka obratila Dinheta Pulić, ona je istakla važnu ulogu žene u zajednici i toj stranci, te da je veliki broj njih i zastupljen na listi “SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin”.

Nosilac liste “SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin”, za lokalne izbore u Novom Pazaru, Rešad Ugljanin, rekao je da ta stranka ima platformu za razvoj Novog Pazara koja je u skladu sa interesima građana.

Kandidat za narodnog poslanika ove liste Ahmedin Škrijelj, rekao je da ta lista želi da izgradi sistem u Sandžaku koji će štiti sve građane kojima ova teritorija pripada. Te da je cilj najveći stepen autonomije Sandžaka.

Kandidat za narodnog poslanika, Enis Imamović, rekao je da se na ovim izborima bira između te liste i velikosrpskog režima, kako je rekao.

Na kraju okupljenima se obratio i predsjednik SDA Sandžaka, Sulejman Ugljanin, koji je rekao da on stoji iza svake riječi koja se mogla čuti na završnom skupu, ali i iza svakog čovjeka koji je na listi SDA Sandžaka.

A. N.

 

 

 

Podeli