Društvo

Sastanak Džaferović – Biševac: Konzulat BiH u Novom Pazaru mehanizam za jačanje saradnje

Gradonačelnik Novog Pazara ,Nihat Biševac sa saradnicima, sastao se u Sarajevu sa Predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine,  Šefikom Džaferovićem.

Gradonačelnik Biševac,  na sastanku sa  Džaferovićem, ocjenio je da će konzulat BiH u Novom Pazaru biti od velike važnosti.

,, Konzulat  BiH u Novom Pazaru, će biti od velike pomoći građanima na području Sandžaka. Istovremeno  će biti mehanizam za jačanje saradnje među Bošnjacima, ali i saradnje Bosne i Hercegovine i Republike Srbije,, -istakao je gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac.

Predsjedavajući Džaferović zahvalio se gradonačelniku Novog Pazara Nihatu Biševcu na posjeti,  te je naglasio da je potrebno unaprijediti saradnju i odnose Bošnjaka iz Bosne i Hercegovine i bošnjačkih zajednica u drugim državama.

,,Okvir za ovu saradnju su  bošnjačka nacionalna vijeća. U tom smislu dajem punu  podršku radu Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sanadžaka, koje okuplja Bošnjake i artikuliše njihove interese,, -izjavio je Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine,  Šefik Džaferović.

Gradonačelnik Biševac sa saradnicim, tokom svoje posjete Sarajevu, bio je gost  i premijera Kantona Sarajevo Marija Nenadića, predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo Mirze  Čelika i ministra kulture i sporta Kenana Alikadića.

Galib Gicić

 

Podeli