Društvo

Prosvetari u ”Bratstvu”

Pomoćnik ministra prosvete Milan Pašić i državni sekretar u tom ministarstvu Dušan Kićević obišli su sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem i predstavnicima lokalne vlasti OŠ ”Bratstvo” gde počinje druga faza radova na adaptaciji i rekonstrukciji školskog objekta. Ocenili su da radovi dobro napreduju i najavili još sličnih projekata u gradu mladih.

Pomoćnik ministra prosvete Milan Pašić je prilikom obilaska radovoa ocenio da se vanredno stanje pozitvno odrazilo na dinamiku radova u OŠ Bratstvo, koja će u septembru, kako se očekuje, spremno dočekati đake, jer će 70 odsto radova biti okončano. Pašić je najavio još infrastrukturnih radova u gradu koji, kako je kazao, raste i razvija se.

”Meni je jako drago da će ovde biti i bazen što će značiti u perspektivi da će ceo grad Novi Pazar moći da pliva, kao i okolni gradovi. Deca će imati mogućnost da kroz obuku plivanja dobiju kvalitetnije obrazovanje pored redovnog obrazovnog sistema. Izuzetno je sve odrađeno”, ocenio je Pašić.

Zahvalivši gostima na poseti gradonačelnik Biševac je rekao da se investricija vredna preko 600 miliona dinara realizuje zahvaljujući dobroj saradnji sa Ministarstvom prosvete i Kancelarijom za javna ulaganja. On je i ovom prilikom ponovio da je ulaganje u obrazovanje najbolji zalog za budućnost.

”Želimo da stvorimo što bolje uslove za naše učenike i one koji rade u školama jer, obrazovanje je najvažnije za razvoj svakog grada, zemlje i društva”, Kazao je graodnačelnik Biševac. On je najavio da će osim OŠ ”Bratstvo” ove godine biti raspisan tender i za rekonstrukciju OŠ Desanka Maksimović.

Radovi će biti završeni pre planiranog roka – najvio je direktor Osnovne škole ”Bratstvo” Dejan Kulundžić.

”Mi ćemo sigurno do Nove godine završiti kompletnu školu i nastava će početi nesmetano sa radom. Od 1. septembra većina radova će biti okončana, a od Nove godine moćiće da se radi u dve smene. Rad u dve smene obezbediće se izgradnjom 14 novih učionica”, rekao je Kulundžić.

S.Lj.

Podeli