Izložba “Pazarska naselja”

Ispred Sibilja danas je otvorena izložba pod nazivom “Pazarska naselja”, autora Elijasa Rebronje koju je organizovala Narodna biblioteka Dositej Obradović. Izložba je otvorena danas, a trajaće narednih mesec dana, pa će tako građani biti u mogućnosti da panoe pogledaju u Gradskom parku.

Narodna biblioteka Dositej Obradović godinama unazad priređuje izložbe koje se odnose na novopazarsku kulturu, pa su prošle godine predstavljeni stari zanati, dok je ove godine autor izložbe, direktor Elijas Rebronja predstavio novopazarska naselja. On dodaje da se cela izložba zasniva na etimološkom rečniku književnika Ismeta Rebronje, koji je direktor Narodne biblioteke Elijas Rebronja proširio i tako su sada ovom prezentacijom obuhvaćeno sto naselja u okolini Novog Pazara.

Izložba „Pazarska naselja“ je od velikog istorijskog kao i linvističkog značaja, istakao je predsednik društva istoričara Esad Rahić.

Ispred Sibilja danas je upriličeno svečano otvaranje, a panoi sa slikama novopazarskih naselja biće ovih dana premešteni u Gradski park, pa će tako građani moći da uživaju u njima narednih mesec dana.

M.J.

Podeli