Gimnazija predstavila novo sportsko odeljenje

Novi Pazar jedan je od 7 gradova u Srbiji koji od ove godine u─Źenicima talentovanim za sport nudi mogu─çnost da se upi┼íu u novo sportsko odeljenje. Prezentaciji novog sportskog smera Gimnazije prisustvovali su predstavnici Ministarstva prosvete nauke i tehnolo┼íkog razvoja, Grada Novog Pazara i istaknuti sportisti.

Novopazarska gimnazija koja ima tradiciju preko jednog veka ove godine upisuje 20 u─Źenika u novo, sportsko odeljenje. U gradu omladine i sporta o─Źekuje se veliko interesovanje budu─çih srednjo┼íkolaca, me─Ĺu kojima su Saladin Balija i Hena Turkovi─ç.

Pomo─çnik ministra prosvete, Milan Pa┼íi─ç na promociji u Novom Pazaru preneo je pozdrave i poruke iz Ministarstva omladine i sporta, istakav┼íi da ─çe 14 odeljenja u celoj Srbiji biti otovoreno za u─Źenike sa izrazitim sposobnostima za sport.

”Ideja je da se u─Źenicima koji se bave sportom omogu─çi kvalitetnije akademsko obrazovanje i mogu─çnost lak┼íe prohodnosti na fakultete sa ovom tematikom: Fakultet za fizi─Źko obrazovanje i sport, fakultete koji se bave trenerskim, menad┼żerskim, novinarskim poslom. Meni je jako drago da vidim da┬á Novi Pazar ima infrastrukturne kapacitete i izuzetno veliki broj dece koji se bave sportom”, izjavio je pomo─çnik ministra prosvete Milan Pa┼íi─ç.

”Ovakvo odeljenje potrebno je gradu mladih i gradu sporta, jer su upravo talentovani u─Źenici i sportisti na┼íi najbolji ambasadori ÔÇô kazao je gradona─Źelnik Novog Pazara Nihat Bi┼íevac. Kada je u pitanju sportska infrastruktura ÔÇô dodao je ÔÇô Novi Pazar je me─Ĺu najrazvijenijim gradovima u Srbiji.”

”Grad Novi Pazar ima 4 superliga┼ía u malim sportovima, izuzetne atleti─Źare, sportiste u borila─Źkim, pojedina─Źnim i ekipnim sportovima. O─Źekujemo povratak fudbalera u superligu. Novi Pazar je grad sporta, grad mladih, grad obrazovanja, imamo dva univerziteta, a ovim smo zaokru┼żili jednu celinu”, izjavio je gradona─Źelnik Nihat Bi┼íevac.

Sportsku gimnaziju mogu upisati samo u─Źenici koji se aktivno bave nekim sportom.

”Ono ┼íto je ┬ábitno naglasiti da je ovo odeljenje sa 20 u─Źenika┬á kojima se pru┼ża mogu─çnost da na mnogo kvalitetniji na─Źin pristupe tom teorijskom izu─Źavanju sportova. Imaju dva predmeta koje ostali klasi─Źni gimnazijalci nemaju. Ovo je dobra prilika da oni koji vole sport nastave time da se bave kroz ┼żivot”, rekao je direktor Gimnazije Nermin Dra┼żanin.

Promociji odeljenja sportske gimnazije prisustvovali su i brojni istaknuti sportisti iz Novog Pazara, osvaja─Źi medalja na velikim doma─çim i me─Ĺunarodnim takmi─Źenjima.

S.Lj.

 

Podeli