DruštvoVesti

Asfalt u ulicama oko Autobuske stanice za 15 dana

Radovi na rekonstrukciji ulica oko Autobuske stanice biće završeni za 15 dana, kada će, kako se očekuje biti postavljen asfalt. U toku je postavljanje ivičnjaka, ali i zemljani radovi. Gradillište u Omladinskoj ulici obišao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sa saradnicima.

U najprometnijim ulicama koje gravitirtaju novopazarskoj Autobuskoj stanici izvode se završni radovi na prirpemi za asfalt, a danas su putari postavljali ivičnjake.
Prethodno je izgrađena fekalna i kišna kanalizacije, kao i vodovodna mreža.

Ovi radovi se izvode zbog dotrajalosti, ali I preopterećenja vodovodnih instalacija. Lokalna samouprava Novog Pazara je na zahtev građana donela odluku da se izvrši rekonstrukcija kompletne komunalne I podzemne infrastrukture. Cilj je da se na najbolji način prati intezivnu izgradnja stambenih zgrada u ulicama Omladinskoj, Moskovskoj, Ljubljanskoj i Stane Bačanin . Građani Noovg Pazara sa kojima smo razgovarali raduju se najavljenom brzom završetku radova, jer kako kažu ulice u blizini Autobuske stanice su vrlo prometne I njihovo uređenje doprineće smanjenju saobraćajne gužve u ovom delu grada.

Gradilište kod Autobuske stanice obišao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sa saradnicima. On je rekao da se ovaj važan infrustrukturni projekat odvijao u nekoliko faza zbog kompleksnih radova, te da se ulice nalaze se u jednom od starijih delova grada, naseljenog pre pola veka.

Podsećamo da je u okviru infratsruktrunog uređenja, a kroz projekte parternog uređenja, sređen jen parking prostor za više od 20 vozila u ovom delu grada.
Za afslatreske radove ulica oko Autobuske stanice izdvojeno je oko 38 miliona dinara.

Infrastrukturni projekti odvijaju se ne nekoliko lokacija. Prema rečima pomoćnika gradonačelnika Nihada Hasanovića, mehanizacija je danas bila angažovana u ulicama: Ive Andrića, Biserovačkoj prema Vojniću, u Mitrovačkoj gde su u toku radovi na povezivanju sa ulicom Miloša Obilića, u I dva kraka Pribojske.Uskoro će početi da se radi, u Ulici Stevana Nemanje krak kod Parne pekare , po dva kraka Ulice Nurije Pozderca, Ruđera Boškovića, na Hadžetu,u Svojboru i Narodnog fronta. Za postavljanje asfalta je pripremljen put prema Bajveici u dužini od 450 metara, put Trnava-Osoje 850 metara, preko kilematar puta u Belim vodama kod džamije, a uskoro će početi da se radi i u Miščićima ,u selu Skukovo, produžetak puta Zaguljača do Oholja , put Požega- Sitniče u dužini od preko pola kilometra I u Trnavi put od 800 metara.

Podeli