DruštvoVesti

Formiranje inovacionog start up centra budućnost Novog Pazara

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije, Nenad Popović sastao se u Novom Pazaru sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem. Ministar Popović, zadužen za inovacije i tehnološki razvoj, istakao je tokom posete našem gradu da je čest gost ovog kraja i da danas Novi Pazar izgleda modernije i poptupno drugačije nego pre desetak godina.

„Novi Pazar je jedna od lokalnih samouprava koja se, imajući u vidu broj stanovnika, najbrže razvija. Čestitam vam na postignutim rezultatima u svim oblastima, od zdravstva do sporta. Novi Pazar ima ogroman privredni potencijal koji treba iskoristiti, kako bi mladi ovog kraja svoju budućnost gradili u mestu gde su rođeni. Za vas je od izuzetne važnosti da Novi Pazar što pre dobije i svoj prvi inovacioni start up centar, jer je budućnost u inženjerstvu. O tome sam razgovarao sa gradonačelnikom i Novi Pazar će se kandidovati za projekte u ovoj oblasti“, kazao je Popović.

Nove tehnologije su budućnost svih sfera s života i obrazovnog sistema u Srbiji i postaju važan deo dualnog obrazovanja. Novi Pazar bi, prema rečima gradonačelnika Nihata Biševca, mogao uskoro da postane novi tehnološki centar.

„Osnivanje start up centra je za Novi Pazar kao regionalni i univerzitetski centar izuzetno važno. Imamo u oblasti informacionih tehnologija stručnjake koje je iznedrio naš grad a koji su su radeći u inostrastvu ostvarili zapažene rezultate i njihovu vezu sa rodnim krajem treba iskoristiti. Start up centar jeste budućnost i pokretač razvoja privrede Novog Pazara. Želimo da mladima pružimo uslove da ostanu u svom gradu, obezbede sebi ekzistenciju i pomognu u razvoju ovog kraja. Posebno nam je važno osnaživanje ženskog preduzetništva, u čemu je podrška Ministarstva neprocenjivo važna“, kazao je gradonačelnik Biševac.

Informativna služba Grada

Podeli