PolitikaVesti

Koalicija ”Zajedno za Prijepolje” ukazuje na infrastrukturne probleme u toj opštini

Zbog katastrofalnog stanja u kojem se nalazi putna infrastruktura u opštini Prijepolje Koalicija ”Zajedno za Prijepolje” poziva tamošnju opštinsku vlast da hitno otvori postupak javne nabavke za sanaciju i asfaltiranje putnih pravaca.

”Uvidom u plan kapitalnih investicija za 2020. godinu predviđen je veći broj puteva i sitnih ulica, te smatramo da vlast mora odgovorno obavljati svoju dužnost bez obzira na predstojeće izbore i neminovnu promenu vlasti koja će uslediti.  Zakon o javnim nabavkama predviđa da postupak prijavljivanja izvođača na konkurs traje 30 dana plus donošenje odluke i potpisivanje ugovora. Uobičajno je da do početka radova protekne dva meseca.  Stoga ukoliko se odmah ne uđe u proceduru javne nabavke, sigurni smo da se kasnije neće stići sa realizacijom.

Veoma je važno da se hitno izvrše sanacije u seoskim područjima gde su u toku intezivni poljoprivredni radovi (branje malina, košenje livada, uzgoj povrća i sl…). Ukoliko se sada zakasni sa sanacijom atarskih puteva kasnija popravka istih neće imati nikakav značaj.

Pozivamo predsednika Opštine i sve članove oštinskog Veća da do kraja mandata odgovorno vrše vlast u skladu sa Zakonom i interesima svih građana i da prilikom odabira putnih pravaca vode računa o stvarnim prioritetima i potrebama a ne o trenutnim političkim interesima” navodi se u saopštenju za javnost koalicije ”Zajedno za Prijepolje” koje potpisuje nosilac liste Esad Hodžić.

 

 

Senada Kalić

Podeli