DruštvoVesti

Misija OEBS: Konkurs za program stručne prakse

Misija OEBS-a u Srbiji otvara konkurs za izbor kandidata/kinja koji/e će učestvovati u programu stručne prakse tokom 2020. godine.  Kkao je saopšteno, drugu godinu zaredom, ovaj program će omogućiti angažovanje petoro mladih diplomaca iz jugozapadne Srbije u državnim institucijama u Beogradu u periodu od šest meseci, od septembra 2020. godine.

Program je deo dvogodišnjeg projekta ,,Unapređenje pravničkih veština i znanja u jugozapadnoj Srbiji”, koji se sprovodi uz podršku Misije SAD-a pri OEBS-u.

Iz OEBS-a pozivaju mlade sa prebivalištem u Novom Pazaru, Novoj Varoši, Priboju, Prijepolju, Raški, Sjenici ili Tutinu, koji su nedavno završili studije i zainteresovani su za javnu upravu, da se prijave na konkurs otvoren do 5. jula 2020. godine.

Kandidati/kinje će biti odabrani/e na osnovu rezultata prijavne dokumentacije, intervjua i pismenog testa, a uslove za prijavljivanje i formular za prijavu možete preuzeti ovde:  https://bit.ly/OEBSPSP2020

Tokom 2019. godine stažeri/ke su bili raspoređeni/e u sledećim institucijama: Narodna skupština Republike Srbije, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Agencija za borbu protiv korupcije, Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom i Poverenik za zaštitu ravnopravnosti.

Tokom trajanja sručne prakse stažeri/ke bili/e su uključeni/e u svakodnevni rad pomenutih institucija i svako od njih radio je uz podršku dodeljenih mentora/ki,

”Ulaganje u mlade iz svih zajednica ključno je u pristupu Misije OEBS-a usmerenom na uključivanje mladih u sve segmente rada, posebno u oblasti podrške učešću mladih u oblasti vladavine prava u Srbiji” navode iz OEBS-a.

 

Senada Kalić

 

Podeli