DruštvoVesti

Intenzivirani radovi na rekonstrukciji Hale sportova “Izudin Šušević”

Radovi na rekonstrukciji Hale sportova „Izudin Šušević“ kod Osnovne škole „Vuk Karadžić“ intenzivirani su nakon zastoja koji je usledio od trenutka proglašenja vanrednog stanja i policijskog časa. Radove finansira turska Douš grupa sa 2 miliona eura, a kompletna rekonstrukcija stare hale biće završena najkasnije za dva meseca.

Potpuna rekonstrukcija runinirane Hale sportova “Izudin Šušević” predstavlja važan projekat sportske infrastructure, a projekat je dogovoren prilikom poslednje posjete predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, podsjeća prvi čovjek Novog Pazara Nihat Biševac.

Biševac je nakon obilaska radova na dvorani sa svojim saradnicima izrazio veliku zahvalnost te dodao da će rekonstrukcijom dvorane, Novi Pazar i sportisti dobiti još jedan savremen i funkcionalan sportski objekat.

Rekonstrukcijom Hale sportova i učenici Osnovne škole “Vuk Karadžić” dobijaju kvalitetnije uslove za izvođenje nastave. Za njih će se, saopštio je gradonačelnik Biševac, graditi još jedan teren u njihovom školskom dvorištu koje će se proširiti. Taj projekat finansiraće Grad.

Četiri novopazarska kolektiva u elitnim ligama treniraju i svoje mečeve igraju u SSU “Pendik”, što je veliko opterećenje. Rekonstrukcijom ove dvorane stvoriće se daleko bolji uslovi za rad i napredak. Ocjena je da će ovaj objekat po kvalitetu i modernosti biti najbolji u regionu.

Izvođači radova uvjeravaju da će uprkos kompleksnim i sveobuhvatnim radovima na rekonstrukciji biti ispoštovan novi rok.

Glavni izvođač radova je lokalna kompanija Dacić prom, a radove izvodi u partnesrtvu sa renomiranim kompanijama iz naše zemlje.

A. Ni.

 

https://youtu.be/wE6KW5s4aW0

 

 

 

 

Podeli