Društvo

Maratonski bajramski program RTVNP oborio sve rekorde

Više od 50 gostiju, zijaretilo je Radio-televiziju Novi Pazar, u prvom bajramskom danu.

Domaćini emisije u Novom Pazaru, bili su urednica informativnog programa RTVNP, Senada Kalić i urednik programa Radio-televizije Novi Pazar, Galib Gicić.

Bajramski dvanaestosatni program, otvorio je pazarski teleal, Muamer Hajdarpašić, koji je udaranjem o goč uz uzvike ,,BAJRAM,,  još jednom oživeo tradiciju.

Dio bajramskih emisija emitovali smo iz Sjenice, gdje je bajramske goste dočekala novinarka, Irma Hodžić, a iz Priboja, Goran Reković.


-U našem programu prikazali smo mnoga draga lica sa kojima smo razgovarali o aktuelnim temama. Značaj našeg programa i tokom blagdana, prepoznali su gledaoci iz cijelog svijeta, pa smo tradicionalno i ovog Bajrama bili u samom vrhu gledanosti u regiji i dijaspori, kazao je direktor i glavni i odgovorni urednik RTVNP Denis Mavrić.

Kvalitetna tematska muzika, uvijek je dobitna kombinacija i  za emisije koje se emituju uživo. Više od dvadeset muzičira, svojim pjesmama uljepšavali su  našu bajramsku priču,smatra producent i muzički urenik RTVNP, Adnan Ahmetović.


Gledaoci uvjek prepoznaju trud mnogobrojne tv ekipe,koja kroz predan rad čuva i tradiciju od zaborava, te u sve domove unosi dobru energiju i zabavu.

Emisije pogedajte na videolinkovima:


Podeli