DruštvoVesti

Nasufović: Okrenite se onima koje ste našli u srcu

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Srbiji Sead Nasufović poručio je danas da bajramski dani od ljudi traže da podignu svoj pogled i usmere ga na sve one koje su našli u svom srcu.

On je u poruci povodom Ramazanskog bajrama poručio ljudima da pohrle svojim roditeljima, deci i supružnicima i ljudima od čijeg su “zla jezika i ruku sigurni”.

“U mesecima koji su iza nas zbog epidemije koja još traje naučili smo i osetili gorčinu samoće, zato poštujemo svakog čoveka i pomozimo siromaha i putnika namernika”, poručio je Nasufović.

On je pozvao vernike da ne zaborave da je ljudska civilizacija počela onog trenutka kada je čovek čoveku pritekao u pomoć.

Nasufović je istakao da samo post čoveku daje posebnu snagu da obori pogled u svoje srce, čime spoznaje sebe.

“Gledanjem u sebe imali smo priliku da vidimo istinu o nama, našem realnom stanju, pravim i lažnim prijateljima, bitnim i nebitnim poslovima u koje život trošimo”, poručio je Nasufović.

On je rekao da će danas u iščekivanju poslednjeg iftara vernici znati da li su zaista postili ili su samo gladovali.

“Želim svim pripadnicima islama srećne dane Bajrama, kabul post, dobro zdravlje i svaki uspeh”, poručio je Nasufović.

On je rekao da će se bajram-namaz u džamijama u Srbiji klanjati 45 minuta od izlaska sunca, a da će vernici namaz moći da prate i preko Radio-televizije Srbije.

Nasufović je rekao i da će zbog mera okupljanja vernici biti podeljeni u više prostora u džamiji, dvorištu i zgradi pored džamije, kao i da su obezbeđene maske i rukavice za vernike.

Anadolija

A. Ni.

Podeli