Društvo

VAŽNA INFORMACIJA: Svi građani koji planiraju odmor u inostranstvu ovo moraju znati – Evo šta vam NE POKRIVA osiguranje

Polisa putnog zdravstvenog osiguranja pokriva troškove bolničkog i vanbolničkog lečenja uglavnom u iznosu do 30.000 evra.

Svi koji se odluče da ove godine odmor provedu van granica Srbije moraju računati na to da putno zdravstveno osiguranje ne pokriva lečenje od kovida 19.

Zoran Ćirić iz Udruženja osiguravača Srbije kaže za Tanjug da kovid 19 nije pokriven putnim zdravstvenim osiguranjem, ali ni dobrovoljnim zdravstvenim osiguranjem jer je Svetska zdravstvena organizacija proglasila pandemiju virusa korona.

– Međutim, dijagnostika da bi se utvrdilo da li neko boluje od kovida 19 je pokrivena osiguranjem. Onog trenutka kada se utvrdi da neko boluje od kovid 19, obaveza osiguravajućeg društva prema njemu prestaje, zato što mora da se leči po proceduri države u kojoj se nalazi – pojašnjava Ćirić.

Polisa putnog zdravstvenog osiguranja pokriva troškove bolničkog i vanbolničkog lečenja uglavnom u iznosu do 30.000 evra. Uobičajena cena u osiguravajućim kućama za četvoročlanu porodicu za desetak dana odmora je oko 4.000 dinara.

I kod dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja situacija je ista. U Srbiji vlasnici polise dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja leče se u privatnim zdravstvenim ustanovama.

Podeli