Sport

Trnava na točkovima: Biciklistička sezona u Srbiji od sredine juna

Biciklistička sezona u Srbiji biće nastavljena sredinom juna, a trener novopazarske Trnave Bajram Kolašinac rekao je da veruje da će njegovi takmičari do prve naredne trke za MTB Kup Srbije u Šidu biti u željenoj formi.

“Trenutno smo u laganom ritmu, a posle Bajrama ćemo malo pojačati treninge. Akcenat stavljamo na mlađe kadete, ali tu su i ekipe mlađih poletaraca i poletaraca. Posle odlaska Amina Salkovića u Partizan, najviše očekujem od Denisa Ćatovića i Alija Ćosovića. Krajem juna vozićemo i drum”, rekao je Bajram Kolašinac.

Biciklistički kalendar pretrpeo je velike promene zbog pandemije koronavirusa. U Srbiji je održana samo jedna drumska trka, početkom marta u Beogradu.

“Dobro je, biće biciklizma. UCI je usvojio kalendar, u kojem su Trka kroz Srbiju i Beograd – Banjaluka. Biće to izuzetno jake trke”, naveo je Bajram Kolašinac.

Bivši član Trnave Admir Kolašinac, koji je uzdanica beogradskog Partizana, priznao je da je pandemija koronavirusa prilično poremetila njegove planove.

“Imali smo dobre pripreme u Turskoj, koje su trajale mesec dana i forma je bila gotovo na vrhuncu. Sada smo ponovo na početku, a pred nama su brojna domaća i internacionalna takmičenja”, kazao je Admir Kolašinac.

On je završio je juniorski staž i očekuje ga prva sezona u uzrastu do 23 godine.

U reprezentativnim selekcijama Srbije trenutno dominiraju internacionalci Dušan Rajović (22) i Veljko Stojnić (21).

“Odlični su vozači. Rajović je u francuskom, a Stojnić u italijanskom timu. Oni su podstrek za mlađe”, zaključio je Admir Kolašinac.

M. Minić

Podeli