DruštvoVesti

Modernizacija kompleksa: Rekonstrukcija i izgradnja novih terena u Bukrešu

Kabinet ministra bez portfelja zadužen za demgrafiju i populacionu politiku i grad Novi Pazar sa preko 13 miliona dinara finansiraju radove na obnovi i izgradnji novih terena u naselju Bukreš.

Ovo je pogled sa trim staza u borovoj šumi koja se nalazi na oko 700 metara nadmorske visine iznad naselja Bukreš. U središtu šume smješten je i jedan od najljepših Sportsko-rekreativnih centara u zemlji. Trenutno se ovdje rekonstruišu i grade novi tereni.

Zasluge za izgradnju i dugovječnost ovih terena gradonačelnik Biševac pripisuje mještanima, sportistima i rekreativcima iz naselja Bukreš. Oni su, kaže gradonačelnik, prije nekoliko godina inicirali izgradnju, učestvovali u njoj a kasnije i čuvali kompleks u Bukrešu. Biševac dodaje da će se slični sportsko-rekreativni centri graditi i dalje bez stajanja na lokacijama gdje god se stvore uslovi, u gradskim i pigradskim sredinama.

Pored ovog, u naselju Bukreš realizovaće se i drugi značajni infrastrukturni projekti. Mještani ovog dijela grada, te sportisti i rekreativci koje smo zatekli i sa njima razgovarali, kažu da većinu slobodnog vremena provode na ovim terenima. Raduje ih modernizacija čitavog sportsko rekreativnog kompleksa.

Uporedo se radi i na uređenju parking prostora, kada se radovi privedu kraju postaviće se i kontenjeri za odlaganje otpada, pa se na sve posjetioce apeluje da ne zagađuju prirodu i čuvaju terene.

A. Ni.

Podeli