Društvo

Počela izgradnja četvrte kuće za povratnike

U naselju Erozija počela je izgradnja i četvrte kuće u okviru projekta ”Novi Pazar za bolje uslove života interno raseljenih lica i povratnika po Sporazumu o readmisiji”. Osmočlana porodica Jašarević u novu kuću moćiće da se useli, kako se najavljuje, za manje od dva meseca.

Jusuf Jašarević sa suprugom i šestoro dece je povratnik iz Nemačke i kako kaže, kada se najmanje nadao dobio je radosnu vest.

”Kad smo se vratili iz Nemačke dobili smo jednu radosnu vest da ćemo dobiti kuću. Ovo nam mnogo znači. Najleše je u svom gradu imati svoj dom”, kaže Jusuf.

Član Gradskog veća i koordinator projekta ”Novi Pazar za bolje uslove života interno raseljenih lica i povratnika po Sporazumu o readmisiji”, Fevzija Murić izrazio je zadovoljstvo što je osmočlana porodica Jašarević ispunila uslove da može dobiti sopstveni dom. On je kazao da se prijavilo preko 15 porodica, ali da samo njih 8 ispunjavalo sve uslove za izgradnju kuće.

Radove na postavljanju prve ploče na četvrtoj od ukupno 8 planiranih kuća za povratnike, obišao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

”Uz pomoć Evropske unije i međunarodnih organizacija grad će nastaviti realizaciju projekata socijalne pomoći”, kazao je gradonačelnik Biševac.

Biševac je istakao da je Grad podelio i 10 grantova u građevinskom materijalu u vrednosti od 4 hiljade evra za stvaranje boljih uslova za život, te najavio da će u skorije vreme biti podeljeno 20 grantova za započinjanje sopstvenog biznisa u vrednosti od po 2 400 evra.

Projekat ”Novi Pazar za bolje uslove života interno raseljenih lica i povratnika po Sporazumu o readmisiji” realizuje Grad Novi Pazar u partnerstvu sa Muslimanskim humanitarnim društvom Merhamet a uz podršku Delegacije Evropske unije i Komesarijata za izbeglice Republike Srbije.

S.Lj.

Podeli