EkonomijaVesti

Prijava za 100 evraPola miliona građana se prijavilo za 100 evra u prva tri sata

U toku prva tri sata pola miliona građana Republike Srbije se prijavilo za isplatu novčane pomoći u iznosu od 100 evra preko portala Uprave za trezor, javlja B 92. Ranije je iz Ministarstva finansija saopšteno da je se za prvih sat i 40 minuta od kako je omogućeno onlajn prijavljivanje za pomoć prijavilo 100.000 građana.
Svi punoletni građani Srbije od danas mogu da se prijave za 100 evra pomoći preko sajta Uprave za trezor, dok će u petak, 15. maja, po automatizmu početi isplata 100 evra penzionerima i građanima koji primaju socijalnu pomoć, najavio je danas ministar finansija Siniša Mali.
Sajt na kojem građani mogu da se prijave je idp.trezor.gov.rs, dok penzioneri i građani koji primaju socijalnu pomoć ne treba da se prijavljuju za taj novac, već će biti isplaćen po automatizmu.
Prilikom prijave, obavezno je da ostavite: broj lične karte, matični broj, ime banke u kojoj imate račun ili u kojoj želite da vam namenski račun bude otvoren.
Кo ne može onlajn, kol-centar počinje sa radom u petak, kako je i najavljeno pa će građani moći da se za 100 evra pomoći prijave i telefonom.
Još lepša vest, rekao je, da će penzionerima isplata 100 evra krenuti već u petak i to po automatizmu jer oni ne moraju da se prijavljuju.
Za isplatu ove pomoći država je izdvojila 60 milijardi dinara.

Podeli