Politika

GIK nastavlja predizborne aktivnosti

Nakon skoro dvomesečne pauze nastavljaju se predizborne aktivnosti za izbore koji su raspisani 21.juna. Novi rok za predaju izbornih lista je 5.jun, do kada će i građani imati priliku za uvid i eventualne izmene u biračkom spisku. Inače, u Novom Pazaru do sada su kandidovane 3 izborne liste, a jedna je u pripremi.

“Evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić“, „Akademik Muamer Zukorlić – Stranka pravde i pomirenja“ i “Aleksandar Vučić, Ivica Dačić – Za našu decu” su prve tri liste koje su do sada kandidovane za lokalne izbore u Novom Pazaru. Predizborne aktivnosti i u ovom gradu nastavljaju se tamo gde su privremeno bile obustavljene.

”S obzirom da je datum izbora pomeren, doneli smo nove rokove i rokovnik po kome ćemo sad postupati i po kome će se i stranke i birači ponašati. Nova je i  odluka da prikupljanje potpisa se može obaviti u opštinskoj upravi, što je olakšavajuća okolnost. Do sada to nije moglo već isključivo u prisustvu notara”, izjavio je predsednik Gradske izborne komisije u Novom Pazaru Radoslav Milić.

Prema rečima načelnik Opšte uprave Marka Slavkovića, 5.jun je novi rok i za uvid u birački spisak, koji se može izvršiti putem sajta Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i sajta Grada Novog Pazara, ali i neposredno u Gradskoj upravi.

Nakon zatvaranja biračkih spiskova, zbirna izborna lista biće utvrđena 10. juna, kada će se, u skladu sa datumom predaje, utvrditi i redosled izbornih lista na glasačkom listiću.

S.Lj.

 

 

Podeli