Gegić: Veći broj izmena štiti igrače posle duge pauze

Posmatrač suđenja Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Enes Gegić rekao je danas da će mogućnost da treneri ekipa tokom utakmica u nastavku sezone izvrše dve dodatne izmene zaštititi igrače posle duge pauze.

“Nacionalni savezi će se pridržavati preporuka FIFA i UEFA. Superligaši i prvoligaši iz Srbije trebalo bi da od 30. maja, kada je planiran nastavak takmičenja, imaju pravo na po pet izmena umesto dosadašnje tri, ali iz tri prekida. Ta mogućnost trebalo bi da zaštiti igrače, koji su zbog pandemije koronavirusa dugo apstinirali od fudbala”, ocenio je Gegić.

On je naveo da je FSS tokom prethodnaa dve meseca na zvaničnoj internet stranici objavljivao tekstove i video materijale, koji su pre svega bili namenjeni sudijama i posmatračima suđenja.

“U fokusu su bila pravila igre i fizička pripremljenost”, pojasnio je Gegić.

Gegić je otkrio da je želja da se na terenima u Šutenovcu tokom juna održe turniri za pionire, kadete i omladince, koji bi tim generacijama donekle nadomestili nedostatak takmičarskih utakmica usled prekida sezone.

“To može da raduje i mlade sudije iz Novog Pazara, Raške i Tutina, koji bi kasnije mogli da se normalno pripreme za nastupajuću sezonu”, dodao je Enes Gegić, koji je zadužen za sudijsku organizaciju u međuopštinskom fudbalskom savezu.

M. Minić

 

Podeli