Categories: Kultura

Ustanove kulture otvaraju se za posetioce

Ustanove kulture poput biblioteka, arhiva, muzeja i galerija danas su ponovo otvorile svoja vrata i to po preporuci Ministarstva kulture i informisanja. Preporuka podrazumeva pravila i obaveze, te primenu svih preventivnih mera od uticaja na bezbednost i zdravlje ljudi. U skladu sa tim od danas je otvorena i Galerija Multimedijalnog centra u kojoj se može pogledati deo izložbe slika novopazarskog likovnog umetnika Mehmeda Slezovića.

‘’Od danas Galerija radi po redukovanom random vremenu i biće otvorena za posetioce od 10 ujutru do 14 h. Imamo priliku da konačno predstavimo radove našeg slikara Mehmeda Slezovića. Njegova izložba je otvorena 13.marta, malo pre proglašavanja vanrednog stanja u Muzeju, a radovi, ulja pasteli  i crteži su predstavljeni u dva prostora. Nastavljamo sezonu koju smo uspešno počeli, uz poštovanje svih preventivnih mera koje je propisala Vlada Republike Srbije”, izjavila je urednica programa Galerije MMC u Novom Pazaru, Amra Hodžić Jejna.

Ministarstvo kulture i informisanja preporučilo je svim bibliotekama, arhivima, muzejima i galerijama u Srbiji da od danas nastave rad, uz striktno poštovanje svih preventivnih mera koje je propisala Vlada u cilju sprečavanja širenja koronavirusa. Kako se navodi u saopštenju, shodno toj preporuci ustanove su dužne da zaposlenima obezbede primenu svih preventivnih mera od uticaja na bezbednost i zdravlje, a posebno onih koji se odnose na sprečavanje širenja koronavirusa. To se odnosi na održavanje socijalne distance, dezinfekciju i upotrebu zaštitnih maski i rukavica.

Ustanove su dužne da omoguće boravak “adekvatnog broja ljudi” u svojim prostorijama i da donesu poseban plan primene mera o proceni rizika, saglasno zakonu i ostalim propisima koja tretiraju bezbednost i zdravlje na radu.

S.Lj.

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Uhapšen zbog nedozvoljenog prometa cigareta

Policija u Novom Pazaru  uhapsila je E.Č. (30) iz Tutina zbog sumnje da je izvršio…

14 hours ago

Novi Pazar ima šampionku Evrope u boksu: Zlatna Kuluhova!

Kristina Kuluhova u finalu kategorije do 63 kilograma u Beogradu podeljenom odlukom sudija pobedila reprezentativku…

1 day ago

Pazarci završili sezonu, FON Banjica u polufinalu plej-ofa

Beograđani su dobili drugu utakmicu u Novom Pazaru sa 2:0, pa su sa dve pobede…

1 day ago

Super liga Srbije: Radnik – Novi Pazar 1:4

Novi Pazar je sa 39 bodova deveti u Super ligi Srbije, odnosno vodeći u plej-aut…

1 day ago

Radni vikend u SDP: Zasedali Politički savet i Komisija za statutarna pitanja

U centrali Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru radna subota. Protekla je u održavanju…

1 day ago

Međedović bez trećeg kola u Madridu

Novopazarac propustio dve set lopte u desetom gemu prvog seta.

2 days ago