DruštvoVesti

ZZJZ: U Novom Pazaru nema pozitivnih na korona virus

Iz novopazarskog Zavoda za javno zdravelje saopštili su da tokom poslednja 24 časa na području Novog Pazara i Tutina nema virusološki dokazanah obolelih od virusa COVID19 , saopštila je PR Zavoda za javno zdravlje dr Maida Iković.

“Sve osobe koje su u samoizolaciji su kontaktirane i dobrog su opšteg zdravstvenog stanja”, kazala je Iković, napominjući i da je završena edukacija medicinskih sestara i tehničara Doma zdravlja Novi Pazar, Doma zdravlja Tutin i Opšte bolnice, koji će raditi na uzorkovanju briseva za slučaj neophodnosti masovnog testiranja građana.

“Pozivamo sve građane da poštuju mere Vlade Srbije i Ministarstva zdravlja. Apelujemo na sve da ne napuštaju svoje domove”, poručila je Iković, ističući da se u ovom momentu na području Tutina i Novog Pazara u samoizolaciji nalazi 1700 ljudi.

U Zavodu za javno zdravlje primetili su da se na sajtu Ministarstva pojavila greška.

“Samo jedan uzorkovan od strane Zavoda za javno zdravlje, čiji je materijal prosleđen na testiranje i pozitivan je, zapravo živi u Raški. Informacija o drugoj oboleloj osobi je verovatno greška tehničke prirode, o čemu smo informisali nadležne, kako bi propust otklonili”, saopštila je PR ZZJZ Maida Iković.

A. Ni.

J. Kr.

Podeli