Sport

Damir Rastić: Planirao sam treninge, ali sada je najbitnije da ostanemo kod kuće

Posle nastupa u sprintu na Svetskom kupu u Kontiolahtiju i povratka u Sjenicu, najbolji biatlonac Srbije Damir Rastić suočio se sa dvodnedeljnom kućnom izolacijom, koju je Vlada Srbije u međuvremenu produžila za još 14 dana.

“Planirao sam da deo vremena provedem na prelepim terenima u Sjenici, ali u ovom momentu najbitnije je da ostanemo kod kuće i tako pomognemo sebi i najmilijima. Poštovaću odluku Vlade Srbije, a pozivam i ostale da učine isto”, rekao je 31-godišnji Rastić.

Biatlonci su sezonu završili ranije, a zbog pandemije izazvane koronavirusom prekinuti su Svetski kup u Kontiolahtiju i Evropsko juniorsko prvenstvo u Hohfilcenu, dok je otkazano poslednje takmičenje Svetskog kupa u Holmenkolenu.

Damir Rastić se tokom prethodne sezone takmičio u Svetskom kupu, gde još čeka na prve bodove, te IBU kupu, u kojem je sa 50 bodova bio 93. u generalnom poretku.

On je u IBU kupu podelio 44. i 45. mesto u disciplini mas-start sa 22 boda, a u sprintu se našao u grupi biatlonaca plasiranih između 88. i 91. pozicije sa 28 osvojenih bodova.

M. Minić

Podeli