Categories: DruštvoVesti

Biševac obišao radnike Čistoće i poručio im ”I vi ste naši heroji”

Ekipe JKP ”Gradska čistoća” koje su tokom čitavog dana bile na terenu, radile na iznošenju smeća, čišćenju i pranju ulica obišao je gradonačelnik  Novog Pazara Nihat Biševac sa saradnicima kao i menadžment tog preduzeća.

Gradonačelnik Biševac i direktor Emin Omerović najpre su obišli radnike na Deževskom putu koji su u tom delu grada radili na iznošenju smeća, a potom i u naselju Selakovac gde je isti posao obavljala druga ekipa.

I cisterne gradske Čistoće bile su na terenu. U popodnevnim i večernjim satima dezinfikovale su i prale u naselju Ćeremidžinica te u Ulici Gradskoj.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac kazao je prilikom obilaska radnika JKP”Čistća” da su i oni heroji u situaciji vandrednog stanja koji aktivno rade održavajući grad čistim, te da će gradsko rukovodstvo učiniti sve da im omogući bolje uslove rada.

” Cilj nam je da im omogućimo što bolje funkcionisanje kako bi i njihove usluge koje pružaju našim građanima bile na najvišem nivou, zato smo i tokom većeg dela dana sa njima na terenu jer oni u ovoj vanrednoj situaciji zaista jesu naši heroji. Takođe apelujem na građane da se odgovorno ponašaju i na taj način  ovim ljudima olakšaju posao” kazao je Biševac.

Podsećamo Biševac je tokom vikenda obišao i druga javno-komunalna preduzeća, gradski Vodovod i Toplanu  za koju  je obezbeđeno 150 tona mazuta kako bi grejanje i u ovim danima bilo uredno i kvalitetno.

Direktor JKP ”Gradska čistoća” Emin Omerović kazao je da se radi punim kapacitetima, te da su aktivnosti u skladu sa aktuelnom situacijom i pojačane.

”Mi nismo uvodili minimum procesa rada već sve funkcioniše kao u redovnom režimu. Da bismo nastavili tako da radimo potrebno nam je da građani blagovremeno izvrašavaju obaveze prema našem preduzeću, u ovom trenutku vršeći svoje uplate posredstvom banaka ili kod inkasanata na terenu” kazao je Omerović.

On je istakao značaj održavanja javne higijene i kazao da aktivnosti Ćistoće ne smeju da stanu.

Omerović je dalje objasnio da se tokom pranja ulice i dezinfikuju s obzirom da se u pijaću, hlorisanu vodu, kojom se pune cisterne, dodaje i određena količina takozvane Žavelove vode , odnosno natrijum hipohlorita, koji je u upotrebi u zemljama EU, te u mnogim zemljama u svetu, a njegova primena, objašnjava Omerović, daje dobre rezultate prilikom dezinfekcije.

 

Senada Kalić

Foto: Senad Župljanin

Podeli

Senada Kalic

Recent Posts

Atletičari Novog Pazara nižu uspehe, pravi izazovi tek predstoje

Sezona u dvorani donela je mladim Pazarcima brojne rekorde i medalje sa domaćih i balkanskih…

11 hours ago

U nedelju, 19. maja preventivni pregledi: Merenje krvnog pritiska, EKG, krvna slika i ultrazvuk abdomena

U nedelju, 19. maja u Opštoj bolnici i Domu zdravlja Novi Pazar u periodu od…

13 hours ago

Ugostiteljsko-turistička škola najbolja na konkursu ‘’Evropa i ja’’

Učenici novopazarske Ugostiteljsko-turističke škole osvojili su prvo mesto i novčanu nagradu od 600 evra za…

13 hours ago

Nejla Avdović druga na Državnom prvenstvu iz zdravstvene nege

Učenica srednje Medicinske škole "Dva heroja" Nejla Avdović  osvojila je drugo mesto na nedavnom državnom…

16 hours ago

Dom zdravlja: Povećan broj pacijenata

Promena vremena doprinela je da se poveća broj pacijenata, sa virusnim infekcijama, posebno onih sa…

16 hours ago

Redovno pranje zuba uslov za celokupno zdravlje

Povodom Nedelje zdravlja usta i zuba, koja se organizuje treće nedelje maja poslednjih 20 godina,…

16 hours ago