Društvo

Spasioci u službi najstarijih

Gorska služba u Novom Pazaru pomaže najugroženije stanovništvo na ruralnom području. Svih ovih dana oni obilaze starije sugrađane na terenu, a danas im je stiglo i pojačanje iz Beograda.

Spasioci Gorske službe obišli su ovih dana sela pod Rogoznom i Golijom, ali i neka bliža gradskim naseljima. Plan je da se izvrši identifikacija stanja na terenu i utvrde potrebe naročito starijih stanovinika, kako bi do njih stigla pomoć u vidu namirnica, lekova i svega što je u ovom trenutku neophodno.

”Ljudi poštuju zabranu kretanja i posebno su im značajne posete. Mi ćemo nastaviti da ih obilazimo kako bismo utvrdili šta je im je najneophodnije ovih dana”, rekao je Boško Mihailović iz Gorske službe spasavanja.

Novopazarske spasioce u pravi čas, kad ponovo imamo snežne padavine, pojačala je ekipa iz Beograda. Njihov motiv je pomoći ljudima u vanrednim situacijama.

Gorska služba prima pozive direktno, ali i preko gradskog kol centra. Prema planu obilazaka narednih dana je 30 porodica u 15-tak sela na teritoriji Novog Pazara.

S.Lj.

Podeli