PolitikaVesti

SDP Prijepolje: Neodgovorno ponašanje opštinske vlasti

Povodom objavljivanja javne nabavke za rehabilitaciju i asfaltiranje određenih putnih pravaca, koji, kako navode u opštinskom odboru SDP-a u Prijeljepolju, po ustaljenoj praksi vode do kuća partijskih aktivista i funkcionera, a za koje će opština Prijepolje izdvojiti 20 miliona dinara, iz te stranke ukazuju građanima na  neodgovorno ponašanje tamošnje aktuelne opštinske vlasti.

IZ SDP-a u Prijepolju podsećaju da je u Srbiji proglašeno vanredno stanje i da se državno rukovodstvo danonoćno bori za spas stanovništva.

’’Niko ne zna do kada će ova borba sa opakim virusom trajati dok strahujemo od italijanskog scenarija gde svakodnevno umire više stotina ljudi. U trenutku kada svako normalan strahuje za život, neodgovorna opštinska vlast u Prijepolju raspisuje tender za asfaltiranje ulica i puteva. Da stvar bude još čudnija, za ovu namenu će trošiti budžetsku rezervu jer uvidom u konkursnu dokumentaciju jasno se vidi da će za navedene  putne pravce trebati mnogo više novca nego što je planirano budžetom za ovu godinu. Pitamo se, s razlogom, da li je to u ovom trenutku najvažnije? Da li će ta budžetska rezerva, možda, trebati za ne daj bože i rešavanje pitanja smeštaja u bolnicama? Svedoci smo slika koje dolaze iz mnogo razvijenijih zemalja, kao što su Španija i Italija, gde pacijenti leže po hodnicima jer  bolnice nisu spremne za prijem tolikog broja obolelih, poručuju iz OO SDP u Prijepolju.

’’Umesto što se razmeće sa 20 milona dinara za asfaltiranje u toku vanrednog stanja, odgovorna opštinska vlast bi morala voditi računa da se  više puta u toku sedmice prazne kontejneri, da se ne gomila i raznosi otpad po ulicama,  da se češće peru i dezinfikuju ulice, da se angažuju firme za hvatanje pasa lutalica, da se obezbedi zaštita i sigurnost građana. Naš, nekada najčistiji grad sada je grad smeća, gde je bukvalno teritorija cele opštine zatrpana raznim otpadnim materijalom’’ naglašavaju u prijepoljskom SDP-u.

Iz odbora te stranke podsećaju da su lokalne samouprave od  Ministarstva finansija   dobile preporuku o štednji tj. izdvajanu sredstava koja bi služila za nepredviđene situacije.

’’S obzirom na to, pozivamo nadležne organe u državi, Ministarstvo za lokanu samoupravu, državni krizni štab i predsednicu Vlade da opomenu i urazume neodgovornu prijepoljsku vlast čiji čelnici nastavljaju sa sprovođenjem isključivo ličnih interesa’’ navodi se u saopštenju OO SDP Prijepolje.

 

Senada Kalić

Podeli