DruštvoVesti

BNV apelovao na građane da pokažu socijalnu odgovornost i samodisciplinu

Bošnjačko nacionalno vijeće poziva Bošnjake i sve ostale građane Sandžaka da što ozbiljnije shvate opasnost od virusa Covid-19 i da se najstrožije pridržavaju propisanih mjera te uputstava zdravstvenih stručnjaka i institucija.

”Pozivamo Bošnjake i sve ostale građane Sandžaka na samodisciplinu koja podrazumijeva poštovanje propisanih mjera i veliku dozu odgovornosti prema sebi i ljudima oko sebe kako bi zaštitili svoj dom, svoju zajednicu, svoj grad i šire.

Molimo vas da vaše lične kontakte i izlaske iz vaših domova svedete na najneophodnije, te da se pridržavate uputstava o održavanju socijalne distance na javnim mjestima” navodi se u sopštenju.

Bošnjačko nacionalno vijeće pozvalo je Bošnjake i sve ostale građane Sandžaka na solidarnost i humanost u ovim teškim i izazovnim trenucima.

”Pandemija virusa Covid-19 je globalna pojava koja pogađa sve nas i jedino striktnim poštovanjem propisanih mjera i uputstava zdravstvenih ustanova i institucija možemo pobijediti ovu zarazu.

Neka naše zajednice budu primjer zdravih sredina koje smo odbranili socijalnom disciplinom koja je Bošnjacima svojstvena te izolacijom i uzdržavanjem od izlaska iz kuća bez prijeke potrebe” navode iz BNV.

Podeli