DruštvoVesti

Ambulanta Medicine rada prima pacijente sa simptomima korona virusa

Građani Novog Pazara koji imaju simptome slične onima koji su vezuju za virus COVID-19 (korona virus) od danas se mogu javiti samo ambulanti novopazarske Medicine rada. Ambulanta Medicine rada će u  novonastalim okolnostima biti dostpuna svim pacijentima koji imaju simptome korona virusa, bez obzira na izabranog lekara, i na to da li im je zdravstvena knjižica overena ili ne.

“Ovo je mesto gde će se javljati svi pacijenti sa teritorije grada Novog Pazara, koji imaju povišenu temperature i simptome slične gripu. Tu pre svega mislim na povišenu temperaturu, uporan i dugotrajan kašalj, i teško disanje. Ambulanta će, zbog novog režima radnog vremena u  Domu zdravlja, pacijente primati od 7 do 18 sati. Opremljena je po svim standardima, tako da još jednom molim sugrađane da u narednom periodu ne idu u Dom zdravlja i Hitnu pomoć”, apelovao je direktor Doma zdravlja, dr Ervin Ćorović.

Za pacijente sa navedenim zdravstvenim tegobama dostupni su i brojevi telefona, fiksni kontakt telefon Medicine rada i tri mobilna broja,  koje mogu  pozvati u toku navedenog radnog vremena. Tako ih  dežurni lekar može uputiti kome tačno da se jave i šta da rade.

“Za sve ostale pacijente, koji nemaju temperature i simptome poput gripa, a to se pre svega odnosi na hronične bolesnike, molba je da se jave na brojeve telefona svojih izabranih lekara, koji su dostupni na sajtu Doma zdravlja, u medijima i na društvenim mrežama”, poručio je direktor Doma zdravlja dr Ervin Ćorović.
Zbog novonastale situacije redukovano je radno vrijeme i Dječijeg dispanzera. Radno vrijeme Dječijeg dispanzera je kd 7 do 18h. Sve informacije o radu pedijatara, bilo da je riječ o starom ili novom dispanzeru, roditelji novopazarske djece mogu dobiti na internet prezentaciji Doma zdavlja, gdje su objavljeni kontakt telefoni.
“Izvršena je reorganizacija službe, zbog vanrednog stanja. Prva smena počinje od 7 i taje do 12:30. Tada počinje druga smena, koja se završava u 18h sati. Molim roditelje da, zbog zdravlja dece i njih samih, dispanzer posećuju samo kada za to postoje ozbiljne indikacije. Dispanzer će raditi od 7 do 18 sati, a od 18 do 22 časa, radiće samo stari školski dispanzer, gde će dežurati po jedan lekar i jedna medicinska sestra, za slučaj preke potrebe. Telefoni su, ponavljam objavljeni na sajtu Doma zdavlja Novi Pazar i svi lekari su apsolurno dostupni za vreme radnog vremena, za sva pitanja i konsultacije”, kazala je načelnica Dječijeg dispanzera dr Vesna Despotović.
Prva i druga smjena vikendom, dok traje vanredno stanje odvijaće se, prema riječima, samo u starom dispanzeru u Zgradi Doma zdravlja.
A. Ni.
J. Kr.

Podeli