DruštvoVesti

Biševac: „Call centar“ uspešno opslužuje starije sugrađane

Licima starijim od 65 godina, pošto su najugroženija tokom pandemije korona virusa, zabranjen je izlazak na ulicu. Kako bi im se pomoglo i kako ne bi imali potrebe da izlaze iz svojih sigurnih domova, u mnogim opštinama i gradovima organizovani su volonterski servisi. Prvi je volonterski “Call centar” oformio grad Novi Pazar.

„Po uvođenju vanrednog stanja Gradski štab za vanredne situacije oformio je Call centar za pomoć starijim i bolesnim sugrađane, kojima je potrebno kupiti lekove ili namirnice. Sve je zaživelo, aktivno je oko 200 volontera. Opslužuju se gradska i seoska područja, pošto tamo ima mnogo domaćinstava sa po jednim ili dva starija člana. Zahvaljujem svim volonterima, humanitarnim organizacijama, Kancelariji za mlade, Gorskoj službi jer su svi oni svoje vreme stavili na raspolaganje Gradskoj upravi i sugrađanima“, izjavio je za Prvu televiziju gradonačelnik Nihat Biševac.

Volonteri u „Call centru“ primili su za šest dana više stotina poziva sa različitim pitanjima, a obavili su i preko 60 kupovina za najstarije Novopazarce.

Brojevi telefona  “Call centra” u Novom Pazaru:

020/311-902

063/178-33-17

065/564-06-36

061/165-35-14

Podeli