Požar u Murovcima kod Novog Pazara

Nešto posle 15 sati u naselju Murovci, na magistralnom putu prema Ribariću primećen je požar u kojem je najpre počelo da gori nisko rastinje i trava. Vatra se u međuvremenu proširila i zahvatila šire područje. Naša ekipa na licu mesta je zatekla vatrogasce, a razgovarala je i sa jednim od vlasnika zemljišta zahvaćenog požarom.

Jedan od vlasnika zemljišta, odnosno parcele na kojoj je izbio požar Šućo Salković kazao je za RTV Novi Pazar da je i njemu javljeno o požaru, te da u toku jutra, kada je on obilazio tajpotez nije bilo ničeg.

”Zvali su me i rekli da je u Murovcima požar, u neposrednoj blizini moje garaže. Ja movde imam plac i zato sam sada došao da obiđem, da vidim o čemu je reč. Ukoliko se proširi vatra biće teško ugasiti je jer ovde ispod puta je velika šuma. Vatrogasci gase dole niže,sa puta od Kruševačkog mosta, gde je takođe veliki plamen, prema Vučkoviću. Tamo je čak možda i veći plamen i teža situacija. I tamo ima više vlasnika zemljišta i parcela” objašnjava Salković i dodaje da mu nije poznat uzrok nastanka požara.

Požari na otvorenom česta su pojava. U većini slučajeva oni su posledica nesavesnog potupanja pojedinaca.

 

Senada Kalić

 

Podeli