DruštvoVesti

I dalje bez zaraženih u Novom Pazaru, rigoroznije mere kontrole za one u izolaciji

U Novom Pazaru i dalje nema obolelih od korona virusa, dok se broj onih koji su stavljeni u izolaciju popeo za 41 i sada iznosi ukupno 417. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Novi Pazar na teritoriji Grada Novog Pazara i opštine Tutin u izolaciju je stavljeno 710 osoba. Kako je rečeno nakon Štaba za vanredne situacije svi koji se nalaze u samoizolaciji a ne budu u svojim domovima tokom kontrola, biće sprovedeni u centre u Požarevcu i Pirotu. Na današnjoj sednici Štaba dogovoren je i način kako da se regulište rad u trećim smenama.

Veliki broj privrednika kontaktirao je Štab sa pitanjima kako da dobiju dozvole za kretanje u vremenu od 20h do 5h. Objašnjeno je da je ministartsvo privrede napravilo nove instrukcije za privredne subjekte a u vezi sa izdavanjem ovih dozvola i da sve informacije privrednici mogu da dobiju od Odeljenja za privredu i Regionalne razvojne agencije Sandžaka.

Na Štabu je formirana i komisija koja će napraviti spisak prioritetnih ulica za pranje i dezinfekciju, kao i za pranje ulaza zgrada, liftova.

Direktor Doma zdravlja Novi Pazar dr Ervin Ćorović rekao je da je dobro što nema zaraženih u Novom Pazaru ali je apelovao na gradjane da se pridržavaju mera Vlade kao i lokalnog Štaba i da bez preke potrebe ne dolaze u bolnicu.

 

 

Podeli