Sport

Fudbal: Prva liga Srbije tokom juna?

Fudbalski savez Srbije (FSS) objavio je danas da su čelnici Evropske fudbalske unije (UEFA) na video-konferenciji sa predstavnicima fudbalskih asocijacija evropskih država zauzeli stav da bi nacionalni šampionati, ukoliko situacija sa koronavirusom to dozvoli, trebalo da budu završeni do 30. juna.

Naime, Evropsko prvenstvo u fudbalu pomereno je za 12 meseci i novi termin je od 11. juna do 11. jula naredne godine, a tokom predstojećeg leta trebalo da budu igrane utakmice u okviru klupskih takmičenja na svim nivoima.

Početkom ove sedmice privremeno je prekinuto takmičenja u Superligi i Prvoj ligi Srbije, kao i sve trenažne aktivnosti, a u skladu sa odlukom Vlade Srbije o uvođenju vanrednog stanja u državi zbog opasnosti od širenja koronavirusa.

Povodom novonastale situacije, Fudbalski klub Novi Pazar saopštio je da u skladu sa odlukom Vlade Srbije trenutno obustavlja dalje aktivnosti kluba, poput treninga svih klupskih selekcija i odigravanja takmičarskih i prijateljskih utakmica.

“U ime Fudbalskog kluba Novi Pazar, želimo da vam poručimo da u ovim teškim trenucima budete jaki i društveno odgovorni, da pratite preporuke nadležnih i da bez preke potrebe ne izlazite iz kuće. Na taj način, pomozite sebi i drugima”, naveli su u pazarskom prvoligašu.

“Nadamo se da ćemo se uskoro videti na našem Gradskom stadionu, da bismo završili započeto”, dodali su Novopazarci u saopštenju.

Novi Pazar je trenutno sedmoplasirani u Prvoj ligi Srbije, u okviru koje bi, zajedno sa plej-of i plej-aut fazom, svaki klub trebalo da odigra još po 11 utakmica, ne računajući mečeve baraža za plasman u Superligu.

M. Minić

Podeli