Društvo

Vulin zatražio od Vučića da preduzme sve neophodne mjere za zaštitu stanovništva

Na osnovu odredbe člana 88, stav 2 zakona o odbrani, Ministarstvo odbrane se obratilo predsedniku Republike Srbije i vrhovnom komandantu Vojske Republike Srbije Aleksandru Vučiću i dostavilo mu procenu rizika i pretnji po bezbednost Republike Srbije i njenih građana – izjavio je Vulin u vanrednim vestima TV Pink.

Nakon pojave zarazne bolesti Covid-19, koja je izazvana virusom SARS kov 2, i pored do sada preduzetih mera od strane nadležnih organa i organizacija, a polazeći pre svega od dešavanja na globalnom nivou i proglašenja globalne pandemije Covid-19 od strane SZO, procena je da bi dalje širenje Covida-19 moglo značajno ugroziti zdravlje šire populacije stanovništva, a time dovesti u pitanje normalno odvijanje života u Republici Srbiji, uključujući i funkcionisanje njenih institucija, javnih službi i privrede – rekao je Vulin.

“Procena je da bi dalje širenje Covida-19 moći ugroziti zdravlje građana, a iz navedenih razloga, rizici i pretnje zahtevaju donošenje hitnih mera. Predsednik je primio procenu Ministarstva odbrane i sada je na njemu kako će iskoristiti svoje nadležnosti”.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne isključuje mogućnost uvođenja vanrednog stanja u zemlji zbog korona virusa, ali da treba znati da to onda podrazumijeva “najteže moguće mjere i potpunu izolaciju”.

Podeli