EVO KAKO ČISTITI MOBITELE DA BISTE SE EFIKASNO RIJEŠILI SVIH KLICA

Češće peremo ruke, kupujemo sredstva za dezinfekciju i ne dodirujemo lice. No sve je to nevažno ako naši mobiteli nisu čisti

Ljudi mobitele nose u WC, stavljaju ih u džepove i torbe i rukuju njima stotinu puta u danu. Upravo zbog toga su često legla klica.

Prosječna osoba uzima mobitel u ruke 2600 puta u danu i koristi ga otprilike 76 puta, navodi Dscout. To je loša vijest u vrijeme kada činimo sve što možemo da spriječimo širenje koronavirusa.

Jasno je da većina mobilnih uređaja neće preživjeti pranje vodom i sapunom pa se postavlja pitanje kako očistiti mobitel.

Ključno je osigurati da tekućina ne uđe u sam telefon. Drugim riječima, potrebno je zaštititi sve otvore na uređaju.

Savjet Applea je da se njihovi uređaji čiste krpom od mikrofibre namočenom u vodu sa sapunom. No sada su u svoje upute dodali i savjet da pomažu maramice za dezinfekciju.

  • Prebrišite uređaje nježno maramicama sa 70 posto alkohola. To se odnosi i na druge naše proizvode kao što su monitori, tipkovnice ili druge površine”, navode na web stranici i upozoravaju da pripazite na otvore i osigurate da u njih ne uđe voda, kao i da ne koristite izbjeljivač.

Prema nekim drugim smjernicama, alkohol može oštetiti zaslone mobitela pa se savjetuje korištenje vlažnih maramica. No nema garancije da će to ubiti sve klice. Zbog toga neki smatraju da je najbolja smjesa alkohola i vode, ali je uvijek potrebno pažljivo slijediti upute navedene na proizvodu.

Ako se odlučite za vlažne maramice, pripazite da ne sadrže izbjeljivač ili druga abrazivna sredstva. Skinite s mobitela zaštitnu masku, ugasite uređaj i obrišite ga sa svih strana te obratite pritom pozornost na manja i teže dostupnija područja.

Brišite mobitel nježnim pokretima i pustite da se potpuno osuši na zraku prije nego što ga vratite u zaštitnu masku. Ne zaboravite nakon toga oprati ruke.

Ključno je osigurati da tekućina ne uđe u sam telefon. Drugim riječima, potrebno je zaštititi sve otvore na uređaju.

 

Hayat/GG

Podeli